hits

Kilde til kjærlighet

Viktigere enn vann og brød, viktigere enn luft, sies det at kjærlighet er. Det er uten tvil det som gjør livet verdt å leve, men hvor får vi kjærlighet i fra? Hvilken kilder til kjærlighet finnes det?Jeg skriver denne posten etter at jeg behandlet en meget sterk dame idag. En dame med en tøffere oppvekst enn de fleste. Jeg vil ikke nevne for mange detaljer men det viktige med denne historien er at hun levde de første årene av sitt liv fullstendig uten en kjærlighetskilde. Hun levde i veldig mange år uten å vite hva kjærlighet var, og når hun først fikk det gjorde det faktisk vondt fordi det rørte ved alle de vonde minnene og sårene hun bar med seg. Sår som gikk helt tilbake til tiden i mors mage hvor hun ble forsøkt abortert bort. Når kjærligheten kommer begynner den å helbrede de indre sårene og de svir, klør og gjør vondt.

Dette fikk meg til å tenke over hva slags kilder til kjærlighet man kan ha i sitt liv. De aller fleste assosierer kjærlighet med noe man får av en kjæreste, sine venner eller foreldre. Utfordringen med å ha andre mennesker som din kilde til kjærlighet er at relasjoner ofte kan forandres, folk flytter fra hverandre, vi blir uvenner eller enda verre, folk dør fra oss. Derfor er det fint å ha andre kilder til kjærlighet. Hvilke finnes det? Finnes det andre ting som kan vekke kjærligheten i oss?

En kjent buddhist munk ved Chogyam Trungpa sa det så enkelt; "Alle elsker noe, selv om det kanskje bare er taco"

Siden kjærlighet er essensielt for et godt liv er det viktig å bli klar over hvor vi får kjærlighet i fra, hva som vekker kjærlighet i oss, hva som får oss til å føle oss bra og like oss selv. Det beste av alt, i mine øyne, er bli sin egen kilde til kjærlighet. Virkelig elske seg selv. Ikke på en kvalm måte men det å virkelig se det gode i seg selv og elske dette, på samme måte som man elsker sin kjæreste eller sine venner. Det er idealet men det er neimen ikke lett! Still deg opp foran speilet og se hvor lenge du klarer å stå der og KUN være glad i deg selv. Vær glad i ALT du ser, HELE deg. Prøv det og fortell hvordan det gikk...

Det å bare ha seg selv som en kilde til kjærlighet er vanskelig, derfor trenger vi andre kilder til kjærlighet. Noen bruker sjokolade, eller snus. Kanskje din favoritt tv-serie eller et par nye sko. Alle disse tingene er vel og bra men hvor lenge nærer det oss, og hvor dypt nærer det oss? Nærer oss slik at vi er fornøyd med oss selv og tilfreds med livet.

Min lærer sa at naturen er en veldig fin kilde til kjærlighet. Hvis skogen, sola, månen eller en stjernehimmel kan vekke opp kjærlighet i deg så vil du alltid ha denne kilden tilgjengelig, alt du trenger å gjøre er å gå ut. Hvis det å kjenne vinden i håret eller regnet i ansiktet kan få deg til å slappe av og nyte livet har du en uendelig, og ikke minst gratis, kilde til kjærlighet resten av livet ditt. En kilde som ikke forventer noe av deg, den bare gir. Den mellommenneskelige kjærlighet er det få ting som kan slå, det er noe helt unikt og spesielt og verdt alle dikt og sanger og hyllester som finnes. Men veldig ofte forvandles kjærlighet til hat (dessverre), den man før elsket liker man kanskje ikke lenger, eller hun/han liker kanskje ikke deg lenger, hva gjør man da? Man har mistet sin kilde til kjærlighet. Slik er det ikke med naturen. Naturen er alltid nøytral og vet kun å gi og gi. Hvis vi lærer oss å åpne opp for dette samt å lære av dette har vi en evig kilde til kjærlighet.Har du noen andre kilder til kjærlighet? Del gjerne :)

Jeg vil avslutte denne posten med et sitat fra Carl Jung, den kjente sveitsiske psykiater, et sitat om egenkjærlighet;

"To love someone else is easy, but to love what you are, the thing that is yourself, is just as if you were embracing a glowing red-hot iron: it burns into you and that is very painful.
Therefore, to love somebody else in the first place is always an escape which we all hope for, and we all enjoy it when we are capable of it.
But in the long run, it comes back on us.
You cannot stay away from yourself forever, you have to return, have to come to that experiment, to know whether you really can love.
That is the question-whether you can love yourself, and that will be the test." - Carl Jung

4 kommentarer

Stine Haugen

28.02.2015 kl.07:58

Gode poenger du kommer med :)

Silje S. Lopez

28.02.2015 kl.14:46

Veldig masse bra, veldig bra skrevet :)

magemassasje

03.03.2015 kl.16:25

Silje S. Lopez: Takk for det :)

magemassasje

03.03.2015 kl.16:25

Stine Haugen: Glad du syns det :)

Skriv en ny kommentar

magemassasje

magemassasje

38, Oslo

www.magemassasje.no www.facebook.no/magemassasje www.instagram.com/instagram Jeg heter Lars Jørgen. Jeg ønsker å bruke denne bloggen å spre informasjon og bevissthet rundt hvordan man tar vare på sin egen mage/organer, hvordan våre tanker og følelser påvirker magen vår, og hvordan vi kan skape "den gode magefølelsen". I tillegg til at jeg også tilbyr behandlinger, magemassasjer, og veiledning. Jeg er for tiden student på Helsehøyskolen-Høyskolen Kristiania (2015-2018) hvor jeg tar en bachelor i akupunktur. Jeg jobber med Chi Nei Tsang ved siden av skolen. På norsk kaller jeg Chi Nei Tsang for magemassasje, da det er en rensende og styrkende massasjebehandling av magen og de indre organer. Massasjen kan omfatte mer enn bare magen. Både rygg, nakke, ben og armer kan inkluderes i behandlingen, men det er størst fokus på mageområdet, da dette tross alt er kroppens motor og senter for vitale funksjoner. Med magen fordøyer vi ikke bare maten vi spiser og væsken vi drikker. Vi fordøyer også våre følelser, våre tanker, holdninger, hva som skjer med oss, og i stor grad det som skjer i verden rundt oss. Problemer eller utfordringer med magen kan derfor komme fra en eller flere av disse områdene, noe som er viktig å huske hvis du sliter med magen, eller ønsker å optimalisere din helse. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe. info@magemassasje.no

Kategorier

Arkiv