hits

Pumpe lungene - frigjørende pust

Veldige mange som kommer til meg har problemer med magen fordi de ikke puster dypt nok. Jeg har hørt at folk flest bruker kun 1/3 av lungekapasiteten hver gang de puster. Dvs at over halvparten av lungene forblir ubrukt, og hvis dette vedvarer over mange år vil den nederste delen av lungene skrumpe inn!

Av alle næringsstoffene er oksygen det mest essensielle. Kroppen består av om lag 75% vann, og oksygen utgjør 90% av vannets vekt. Uten oksygen kan ikke drivstoffet i kroppen brennes til energi eller varme.

Oksygen gir kroppen energi, fjerner blokkeringer og skaper flyt der det før var stagnasjon. Vi puster i gjennomsnitt 20000 ganger i løpet av en dag. Mangler man oksygen, eller hvis man puster dårlig vil det gå ut over energinivået, man får mindre kraft i muskulaturen, dårligere hudkvalitet og man vil føle seg slapp og sliten.

En dyp og rolig pust gir hele organsystemet ditt en jevn massasje som både stimulerer alle organene, lymfe og blodsirkulasjon.

Det kan være mange årsaker til at vi puster dårlig. Kroppsholdning er en årsak, stress og diverse følelser er en annen årsak. Det kan sitte emosjonelle spenninger i diafragma (pustemuskulaturen på undersiden av ribben) og i brystkassen som gjør at det er vondt, både fysisk og psykisk å puste dypt. Hvis vi puster dypt inn i disse spenningene vil følelsene som sitter der bli trigget og kommer til overflaten. Det er en grunn til at følelsene er lagret i kroppen, og det er fordi vi har undertrykt dem på et eller annet tidspunkt, og når disse følelsene begynner å kommer til overflaten igjen blir vi stressa, urolig, føler angst etc. Pga av dette slutter vi etterhvert å puste dypt fordi vi ikke orker å kjenne på disse følelsene. Dessverre forsvinner ikke de vonde og plagsomme følelsene av den grunn, og over tid vil det akkumuleres en hel rekke vondter og plager som gjør at vi til slutt blir nødt til å søke hjelp. Det kan være psykiske plager som angst, depresjon o.l, eller mer fysiske plager, akutte eller kroniske.

Løsningen er i mange tilfeller så enkel som å puste dypt! Man kan puste seg gjennom eventuelle følelser som har lagret seg i kroppen. Det kan også være til stor hjelp å massere de vonde områdene. Mange er redd for at dette kan gjøre vondt men de fleste som er hos meg syns det er en godt/vondt smerte fordi de kjenner at det løsner på noe. Litt som å fjerne steiner og stokker som har blokkerte en bekk fra å renne fritt. Den gode følelsen man kjenner i kroppen når smerten og ubehaget løsner, energien flyter fritt og man synker inn i en dyp hvile er ubeskrivelig. Hva med disse følelsene? Det rare er at når man først møter følelsene head on, med en kjærlig oppmerksomhet vil også disse løsne og forsvinne raskere enn man tror.I Chi Nei Tsang har vi egne teknikker for massasje av lungene og pustemuskulaturen. Vi kan massere under ribbena på diafragmaen, mellom ribbena på interkostalmusklene eller vi kan pumpe lungene. Spesielt den siste teknikken med å pumpe lungene har en veldig rensende og stimulerende effekt på lungene, og mange rapportere at det føles som det har blitt større rom i brystkassen og lettere å puste.

Kjenn etter nå, hvor dyp puster du egentlig?

Hvor godt føles det å puste?

Strammer det noe sted når du puster inn?

Se hva du kan gjøre for å få pusten til å bli enda litt dypere samtidig som den blir enda mer avslappet. Pust så dypt som mulig så avslappet som mulig. Jeg kan love deg at det å jobbe med pusten, det å frigjøre pusten, vil ha store ringvirkninger på kroppens og psykens helse.


www.magemassasje.no


2 kommentarer

livetsmangesider

17.04.2015 kl.23:42

Jeg har prøvd qi gong. Problemet mitt der var pustingen. Mens de andre i gruppa pustet dypt så pustet jeg kjapt og grunnere. Jeg føler at det er tungt for lungene mine å puste dypt. Jeg tror, basert på det du skriver her, at jeg har godt av å øve på å puste.

Du skriver om spennende tema, jeg skulle ønske jeg hadde mulighet til å prøve dem ut.

magemassasje

02.06.2015 kl.13:54

livetsmangesider: Hei, beklager sent svar. Travler dager så glemmer jeg bloggen litt! Men er back on track nå :)
Å bli mer bevisst på pusten og jobbe med å utvide den påvirker veldig mange aspekter, både fysisk, emosjonelt og mentalt..så det er nå jeg øver på hver dag. Da tar man også til før det setter seg skikkelig i kroppen.

Skriv en ny kommentar

magemassasje

magemassasje

38, Oslo

www.magemassasje.no www.facebook.no/magemassasje www.instagram.com/instagram Jeg heter Lars Jørgen. Jeg ønsker å bruke denne bloggen å spre informasjon og bevissthet rundt hvordan man tar vare på sin egen mage/organer, hvordan våre tanker og følelser påvirker magen vår, og hvordan vi kan skape "den gode magefølelsen". I tillegg til at jeg også tilbyr behandlinger, magemassasjer, og veiledning. Jeg er for tiden student på Helsehøyskolen-Høyskolen Kristiania (2015-2018) hvor jeg tar en bachelor i akupunktur. Jeg jobber med Chi Nei Tsang ved siden av skolen. På norsk kaller jeg Chi Nei Tsang for magemassasje, da det er en rensende og styrkende massasjebehandling av magen og de indre organer. Massasjen kan omfatte mer enn bare magen. Både rygg, nakke, ben og armer kan inkluderes i behandlingen, men det er størst fokus på mageområdet, da dette tross alt er kroppens motor og senter for vitale funksjoner. Med magen fordøyer vi ikke bare maten vi spiser og væsken vi drikker. Vi fordøyer også våre følelser, våre tanker, holdninger, hva som skjer med oss, og i stor grad det som skjer i verden rundt oss. Problemer eller utfordringer med magen kan derfor komme fra en eller flere av disse områdene, noe som er viktig å huske hvis du sliter med magen, eller ønsker å optimalisere din helse. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe. info@magemassasje.no

Kategorier

Arkiv