hits

5 enkle råd mot vondt i magen

Det kan være mange årsaker til vondt i magen. Fra luftsmerter og overspising til bekymringer, nervøsitet og til mer seriøse plager. Rådene som følger er ikke ment å helbrede eller fixe noe men kan være effektive råd mot en hel rekke type smerter i magen. 

1) Pust. Pusten er det første, nærmeste og beste redskapet vi har til å jobbe med magesmerter. Når du først har fått vondt i magen, sitt eller ligg ned, lukk øynene og bruk noen minutter på å puste inn i smerten. Hvis smerten har et senter, pust dypt og avslappet inn i dette smertesenteret. For hver utpust, prøv å slappe litt ekstra av i mageområdet og hele kroppen. Ved å puste dypt inn i smerten vil du øke både blod og lymfesirkulasjonen i området, samt stimulere bedre flyt i tarmene. En dyp rolig pust har en hel rekke andre gode virkninger på kroppen, så bli venn med din pust.

 

2) Hvis pust ikke er nok kan du gå videre med selvmassasje av magen. Forstett å puste dypt og avslappet inn i det vonde området, samtidig bruker du nå hendene til å massere i og rundt det vonde området. Pust og berøring er til sammen meget gode redskaper når det kommer til å ta vare på seg selv, egenhelbredelse. Jeg har skrevet mer om dette i en annen post, du kan lese den HER;
3) Smil. Smil til smerten. Dette høres kanskje rart ut, men vi har vel alle merket smilets effekt når det kommer fra noen vi er glad i. Hva med å sende et lignende smil til degselv og til stedet som gjør vondt i magen? Ofte når vi opplever smerte og ubehag blir vi bekymret, redde eller kanskje til og med sint og irritert på kroppen vår, og i dette tilfelle magen vår. Selv om disse følelsene er helt naturlig vil de ikke påvirke ubehaget i en positiv retning, snarere tvert i mot. Men hvis vi klarer å smile til smerten, sende en god følelse til den delen av kroppen som har det vondt vil dette ha en mye sterkere helbredende og lindrende kraft. Prøv det. Smil til smerten som om du smiler til noen du er glad i! 

4) Yoga er utrolig bra for magen, både generelt og når det først har klumpet seg litt der nede. Det er mange bra yogaøvelser jeg kunne har trukket frem men når magen først har blitt vond er det childs pose, eller haren som den heter på norsk, som er en av de beste.

Stillingen er ganske enkel. Du sitter på dine egne legger og føtter slik at baken hvilen mellom hælene. Deretter lener du deg fremover slik at pannen hviler på gulvet, og magen mot lårene. Armene kan ligge utstrakt(se bildet), eller bakover langs kroppen. Dette er en veldig trygg og god stilling som beskytter magen godt. Ligg slik så lenge det er behagelig og fokuser på pusten i magen, og kjenne hvordan magen utvider mot lårene når du puster inn.


5) Urtete. En varm kopp te er et godt kjerrigråd mot vondt i magen. Det er en hel rekke urter som lindrer og beroliger en vond magen. De mest annerjente av disse er kamille te, ingefær, peppermynte og lakrisrot. Varmen fra teen vil åpne blodårer og lymfene og sørge for god sirkulasjon i mageområdet. Sammen med urtenes spesielle virkestoffer er urtete et av de beste tipsene mot vondt i magen.

 

Hvis det er noe du lurer på i denne forbindelse så bare ta kontakt.

 

www.magemassasje.no

https://www.facebook.com/Magemassasje

https://www.instagram.com/magemassasje/

23 kommentarer

Veronica

02.06.2015 kl.21:36

Flotte tips! Jeg har magesår og er tom for Somac så jeg frykter en vond natt... kan jeg massere magen når jeg har magesår eller vil det irritere det og gjøre det værre tror du?

magemassasje

03.06.2015 kl.00:36

Veronica: Takk for det :)
Lett massasje av magen med håndflaten er bare bra og vil ikke gjøre det verre. Te av lakrisrot skal også være bra mot magesår.

Veronica

03.06.2015 kl.09:47

Åh så bra! Tusen takk for svar :)

Alina

18.02.2017 kl.08:33

Hei!jeg fikk ikke sove i natt den 18.02.17 fordi jeg hadde vondt i magen.det kommer og går men jeg merker at det kommer værtfall litt vær dag.Det er helt nederst mot magen og så kan det bytte til rett over tissen.Hvorfor tror du det skjer???Svar meg plis

magemassasje

19.02.2017 kl.12:49

Alina: Hei Alina, det er vanskelig å svare på uten mer informasjon. Ut fra det lille du skriver kan det komme i forbindelse med menstruasjon, eventuelt eggløsning. Men hvis det er sånn litt hver dag er vanskelig å svare på ut i fra det du skriver.
Kontakt meg gjerne på info@magemassasje.no, eller tlf 91861234, med mer info så er det lettere å finne ut hva det kan være.

28.06.2017 kl.11:53

Jeg har vondt i magen å må på do hele tiden har dere noen råd

magemassasje

30.06.2017 kl.14:59

hei Anonym: det vanskelig å gi noen råd ut i fra det du skriver, annet enn det som står i denne posten. det beste er nok å oppsøke lege. Hvis lege ikke kan hjelpe deg ta kontakt igjen så kan vi se om jeg kan gjøre noe.

Benedicte Jacobsen

01.07.2017 kl.06:22

Hei ingen av tingene funka på meg😭

Den 1.07 fikk jeg ikke sove pga magevondt hva skal jeg gjøre

magemassasje

01.07.2017 kl.23:26

Benedicte Jacobsen: Det er vanskelig å svare ut i fra den informasjonen du kommer med. Rådene i denne posten er generelle, og det er mye som faller utenfor disse, men det å gi spesifikke råd uten mer informasjon kan være problematisk. Send gjerne en mail på, info@magemassasje.no, eller ring på 91861234, med litt mer informasjon, så skal jeg svare så godt jeg kan.

Matilde

09.07.2017 kl.18:28

Hei jeg skal fly fra Spania og jeg gruer meg jeg har vondt i navle plis hjelp

magemassasje

15.07.2017 kl.11:49

Hei Matilde, magemassasje hjelper nok ikke så mye mot flyskrekk. Bare prøv å lukk øynene og pust dypt og rolig med magen, så går det nok veldig fint.
Mot flyskrekk er trolig hypnoterapi veien å gå.
God ferie

Elisabeth

12.08.2017 kl.20:46

Hei. Jeg har stadig smarter i magen og har prøvd å gå på do men det hjelper ikke😣 har dere noen råd

magemassasje

12.08.2017 kl.21:11

Elisabeth: Hei Elisabeth, det er vanskelig å si uten å vite mer. Som f.eks hvor i magen? Når startet det? Hvor lenge har det pågått? Er det konstant, eller verre etter f.eks måltid?
Skriv gjerne til info@magemassasje.no med svar på disse spørsmål, så svarer jeg på det jeg kan.
Er smertene veldig store og varer er det nok uansett lurt oppsøke lege.

Wenche

24.08.2017 kl.19:52

Hei jeg har hatt vondt i magen nå i 2 dager og det kommer og går.. men nå har det blitt verre.. ligger konstant i sengen og greie ikke og ligge på magen siden det gjør vondt. Jeg ha prøvd ut alt men ingen ting hjelper.. bare jeg bevege på meg så får jeg vondt .. kva kan det være?

magemassasje

25.08.2017 kl.13:35

Wenche: Hei, det er vansklig å vite hva det kan være ut i fra det du sier. Jeg anbefaler deg å ta kontakt med din lege for å finne ut av det. Hvis legen ikke finner noe alvorlig og det fortsatt gjør vondt så ta kontakt på info@magemassasje.no, så kan vi se om det er noe jeg kan hjelpe deg med.

Emma

26.08.2017 kl.15:31

Jeg har vondt i magen å må prompe og rappe helle dagen hva skal jeg gjøre

magemassasje

30.08.2017 kl.15:15

Hei Emma; Jeg tror det er mange som sliter med lignende. De beste rådene jeg kan gi, uten at jeg vet mer spesifikt om deg, er spis sunn mat med mye grønnsaker. Spis ca 4 måltider hver dag med noe sunt. Husk å ha ro rundt måltidene og tygg maten godt. Omtrent det verste du kan gjøre er å stresse med måltidene. Unngå også å spise søtsaker like etter måltider. Drikk rikelig med vann, og ha perioder i løpet av dagen der du ikke inntar noe som helst, hverken mat, snacks eller drikke.
Hvis dine plager vedvarer og blir verre, anbefaler jeg deg å kontakte lege bare for sikkerhets skyld. Hvis du allerede har gjort det uten å finne noe, så ta gjerne kontakt på info@magemassasje.no, så ser vi om jeg kan hjelpe deg.

Sebastian

16.09.2017 kl.12:55

Har ikke så mye smerte, men føler meg helt tom i magen, og nesten kvalm. Har du noen gode råd for dette?

magemassasje

16.09.2017 kl.15:28

Sebastian: Spise noe sunt? :)

Karoline

07.10.2017 kl.10:22

Hei. Har magesmerter som er ganske langt oppi magen, det kommer og går veldig og er veldig forskjellig på varigheten. Jeg fikk det med engang jeg sto opp og da tenkte jeg jeg måtte spise noe men når jeg gjorde det hjalp det litt men jeg er fortsatt kvalm og nå skjemmes det som kasteopp kvalm...? Hva skal jeg gjøge

magemassasje

07.10.2017 kl.14:01

Hei Karoline: Uten å vite mer, så er det beste rådet jeg kan gi å drikke et glass vann og gå en tur, helst i skogen, mens du puster dypt og rolig. Ut over det er det vanskelig å si noe konkret ute å snakke mer med deg og kjenne på området som er vondt.

27.03.2018 kl.16:38

Skal man Drikke kaldt vann eller varmt?

magemassasje

14.04.2018 kl.11:45

Anonym: Romtemperert vann er det beste. Hvis vannet er for kaldt er det bevist at det redusere magesekkens bevegelighet og kan i lengden gi magevondt.

Skriv en ny kommentar

magemassasje

magemassasje

38, Oslo

www.magemassasje.no www.facebook.no/magemassasje www.instagram.com/instagram Jeg heter Lars Jørgen. Jeg ønsker å bruke denne bloggen å spre informasjon og bevissthet rundt hvordan man tar vare på sin egen mage/organer, hvordan våre tanker og følelser påvirker magen vår, og hvordan vi kan skape "den gode magefølelsen". I tillegg til at jeg også tilbyr behandlinger, magemassasjer, og veiledning. Jeg er for tiden student på Helsehøyskolen-Høyskolen Kristiania (2015-2018) hvor jeg tar en bachelor i akupunktur. Jeg jobber med Chi Nei Tsang ved siden av skolen. På norsk kaller jeg Chi Nei Tsang for magemassasje, da det er en rensende og styrkende massasjebehandling av magen og de indre organer. Massasjen kan omfatte mer enn bare magen. Både rygg, nakke, ben og armer kan inkluderes i behandlingen, men det er størst fokus på mageområdet, da dette tross alt er kroppens motor og senter for vitale funksjoner. Med magen fordøyer vi ikke bare maten vi spiser og væsken vi drikker. Vi fordøyer også våre følelser, våre tanker, holdninger, hva som skjer med oss, og i stor grad det som skjer i verden rundt oss. Problemer eller utfordringer med magen kan derfor komme fra en eller flere av disse områdene, noe som er viktig å huske hvis du sliter med magen, eller ønsker å optimalisere din helse. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe. info@magemassasje.no

Kategorier

Arkiv