hits

Leveren og kviser

Leveren og kviser

Din lever fungere som et filter. Bokstavlig talt renser leveren blodet ditt for giftstoffer du er utsatt for hver dag, samt avfallet fra fordøyelsen av det du spiser flere ganger daglig. Hvis leveren, av ulike grunner, ikke klarer å rense blodet ditt grundig nok vil kroppen din lete etter andre måter å kvitte seg med avfallet på. Veldig ofte er dette gjennom huden. Det er verdt å nevne at kviser kan komme av mange andre ting enn det jeg skriver om i denne posten, men dette KAN være en av årsakene til problemet.

 

Kviser er veldig vanlig hos de med en slapp levere og treg mage. Jeg skal ikke i denne posten gå inn på årsaker til slapp lever og treg magen. Skriver om dette i andre poster. Den gode nyheten er at disse årsakene er forholdsvis lett å fixe. Ved å spise mye frukt og grønt, samt sørge for å få i deg nok fiber, vil dette hjelpe betraktlig. I tillegg vil en rensende massasjebehandling av leveren frigjøre mye av giftstoffene leveren bærer på slik at den lettere kan utføre sine oppgaver. I chi nei tsang, eller magemassasje som jeg også kaller det, har vi flere effektive metoder for å både rense og styrke leveren.Opphopninger av avfall i tarmen

En annen ting som er verdt å nevne i denne sammenhengen er opphopninger av avfall i tarmene. Måten leveren kvitter seg med gift-og avfallsstoffer er å omgjøre det til galle og tømme gallen ut i tarmen via galleblæra. På denne måten hjelper det kroppen til å bryte ned fettet vi spiser, samtidig som det renser kroppen. Hvis tarmene dine eliminere avfall effektivt vilalle giftstoffene vanligvis tømmes ut når du går på do. Ideelt sett burde du gå på do (tømme tarmen) to-tre ganger om dagen. Mange går sjeldnere enn dette og hvis de i tillegg ikke får tømt seg grundig når de først går er ikke det helt ideelt i forhold til eliminasjon av gift-og avfallsstoffer.

Hvis dette er tilfelle vil en hel del avfallsstoffer sirkulere rundt i kroppen din. Det kan sirkulere tilbake til leveren, i noe som kalles enterohepatisk kretsløp. I slike tilfeller går gift- og avfallsstoffer ?rundt i ring? og blir aldri helt renset ut. Eller giftstoffene kan lagres andre steder i kroppen eller presses ut gjennom huden. Slike ubalanser er også forholdsvis lette å rette opp. Igjen, det å få i seg nok fiber vil fange opp en del av disse gift- og avfallsstoffene og føre dem ut av kroppen. Lag gjerne en smoothie med frukt og bær eller grønsaker, da fibre i disse vil mykgjøre tarminnholdet og føre det lettere ut av kroppen.

 

www.magemassasje.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

magemassasje

magemassasje

38, Oslo

www.magemassasje.no www.facebook.no/magemassasje www.instagram.com/instagram Jeg heter Lars Jørgen. Jeg ønsker å bruke denne bloggen å spre informasjon og bevissthet rundt hvordan man tar vare på sin egen mage/organer, hvordan våre tanker og følelser påvirker magen vår, og hvordan vi kan skape "den gode magefølelsen". I tillegg til at jeg også tilbyr behandlinger, magemassasjer, og veiledning. Jeg er for tiden student på Helsehøyskolen-Høyskolen Kristiania (2015-2018) hvor jeg tar en bachelor i akupunktur. Jeg jobber med Chi Nei Tsang ved siden av skolen. På norsk kaller jeg Chi Nei Tsang for magemassasje, da det er en rensende og styrkende massasjebehandling av magen og de indre organer. Massasjen kan omfatte mer enn bare magen. Både rygg, nakke, ben og armer kan inkluderes i behandlingen, men det er størst fokus på mageområdet, da dette tross alt er kroppens motor og senter for vitale funksjoner. Med magen fordøyer vi ikke bare maten vi spiser og væsken vi drikker. Vi fordøyer også våre følelser, våre tanker, holdninger, hva som skjer med oss, og i stor grad det som skjer i verden rundt oss. Problemer eller utfordringer med magen kan derfor komme fra en eller flere av disse områdene, noe som er viktig å huske hvis du sliter med magen, eller ønsker å optimalisere din helse. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe. info@magemassasje.no

Kategorier

Arkiv