hits

Plastisk kirurgi og selvfølelse

Det er veldig mye snakk og skriveri om plastiske operasjoner om dagen. Det kan virke som om mange tar veldig lett på dette, og bytter ut og forbedrer både det ene og det andre, uten tanke på konsekvensene. Mye av det folk ønsker å forandre på finnes det andre måter å løse. Gjennom bl.a livsstilsendringer, trening, kosthold o.l. I denne posten vil jeg kort skrive om det jeg mener er roten til ønske om å forandre på sitt utseende, nemlig selvfølelsen.

Maxwell Maltz var en plastisk kirurg og forfatter som levde i starten av det forrige århundre. Han gjorde en overraskende oppdagelse etter flere år med vellykkede plastiske operasjoner bak seg; hans pasienter følte seg ikke vakrere, eller bedre, etter operasjonen. Dette fikk ham til å under seg over hva årsaken kunne være, og ved videre undersøkelser oppdaget han at en persons skjønnhet eller opplevelse av seg selv er i mye større grad avhengig av bildet personen har av seg selv i sitt indre, enn personens fysiske utseende.

I løpet av sin karriere begynte Maxwell Waltz å fokusere stadig mer på en `indre operasjon` før eventuelle ytre, plastisk operasjoner. Ikke bare er dette mye billigere for de som kom til han, men det viste seg å være mer effektivt når det kom til forbedret selvfølelse.

Evnen til å være glad i seg selv, ha god selvfølelse og selvrespekt har svært lite med hvordan din nese ser ut, hvor store lepper du har eller størrelsen på dine bryster. Selvfølelse handler først og fremst om din evne til å kjenne deg selv - vite hva du står for, hvilke verdier og lidenskaper du har, samt hva du er villig til å kjempe for. Ved å vite disse tingene og tenke, snakke og handle på grunnlag av disse verdiene hver dag, vil du ved hver eneste handling få styrket din selvfølelse.


(bildet av Roswita Szyszka)
 

Hvis vi derimot ikke handler ut i fra våre verdier; kanskje er vi late, slenger dritt om andre bak deres rygg, kritiserer de som tør å følge sine drømmer, eller rett og slett er negative og fordomsfulle, vil vi innerst inne vite at vi ikke oppfører oss bra. Vi vil, innerst inne, vite at vi ikke handler i samsvar med våre sanne verdier. Dermed forsvinner vår selvrespekt og vår egenkjærlighet. Vi blir redde og nervøse for at folk skal gjennomskue oss, redde for at andre tenker og snakker om oss på samme, dømmende måte. Redde for at de skal se gjennom våre masker, fordi vi vet at det vi viser utad ikke kan skjule våre negative og fordomsfulle holdninger.


(bilde av Laura Zalenga)
 

Det finnes ingen parfyme eller eyeliner som kan fjerne denne følelsen. Restylane eller rompeimplantater fjerner ikke den følelsen i oss. Det eneste disse tingene gjør er å tømme lommeboka. Den beste måten å fylle seg med en god følelse på, er ved å se innover og starte selvransakelsen og arbeidet med "selvet" her. Dette gjøres ved å blant annet avdekke vår lidenskap, hva vi står for, finne verdige prinsipper å leve etter og en dypere mening med våre liv.

Dette er ikke nødvendigvis lett i en verden som til stadighet forfører oss til å tro at suksess, glede og tilfredshet alle er ytre faktorer som kan kjøpes for penger. Det er ikke lett; og nettopp derfor er det den eneste løsningen for sann og langvarig lykke og tilfredshet. Det du finner inni deg av gode ting ideer, aspirasjoner og gaver og hvordan du deler disse tingene med omverden, vil styrke din selvfølelsen og egenverd. Det er ikke noe galt med å glede seg over materielle goder og skjønnhet, men i vår tid er det ekstremt viktig å vite hvor sann lykke kommer fra; eller blir vi lette å manipulere og vi vil lide mer enn nødvendig. Så ta en titt innover, dine indre skatter er ofte nærmere deg selv enn dine egne tanker.

 

Til slutt vil jeg nevne at jeg mener det finnes tilfeller der plastisk operasjon o.l kan være på sin plass, men også disse tilfellene vil ha nytte av indre arbeid. Det er som er ille er at dette har blitt en stor industri som tjene milliarder ved å spille på folk sin usikkerhet. Ikke bare tjener de på å holde deg usikker, de bruker masse penger på å holde deg usikker! Så i det minste tenk deg om to ganger før du legger deg under kniven.

 

 

www.magemassasje.no

5 kommentarer

VapeNorge

06.03.2016 kl.15:46

Er så enig. jeg syns også det er trist å se unge (ikke bare unge) ønske seg en forandring på utseende fordi de ikke føler seg vel med seg selv. Det er mange som syns en er pen som en er :)

magemassasje

06.03.2016 kl.18:46

VapeNorge: enig i det du sier. Og det er litt rart at allerede før de er blitt kjent med seg selv og funnet ut hva som bor inni en, så ønsker man å være som noen andre. Hver person er jo helt unik..det er synd det unike, både utseendemessig og personlighetsmessig, ikke blir mer verdsatt i dag.

astmaogallergi/Monica's blogg

06.03.2016 kl.19:01

Dette her har jeg skrevet endel om også. Folk er helt crazy når det kommer til operasjoner. Jeg forstår dette om de har store ører eller stor nese, men slik tull med å sprøyte fettvev i rumpa, nei det skjønner jeg ikke.

Det finnes så mye mer i folk en det vi ser på utsiden. Du kan være så perfekt du bare vil - utenpå, men det vil helt klart kjedelig å snakke med en vegg i lengden!

magemassasje

06.03.2016 kl.20:17

astmaogallergi: Ja, helt enig. Det skinner gjennom det folk har inni seg - enten det er kjedelig, vakkert, lite vakkert eller klokt.
Jeg syns helt klart utvikling og utforsking av det indre har for lite fokus i dag, men har et håp om at det begynner å skje en forandring på det området, sakte men sikkert.

Ole

07.03.2016 kl.14:15

Ola! Visste du at alle sentralbankene i verden eies av en og samme familie? Les historien på verdensveg.wordpress.com

Skriv en ny kommentar

magemassasje

magemassasje

38, Oslo

www.magemassasje.no www.facebook.no/magemassasje www.instagram.com/instagram Jeg heter Lars Jørgen. Jeg ønsker å bruke denne bloggen å spre informasjon og bevissthet rundt hvordan man tar vare på sin egen mage/organer, hvordan våre tanker og følelser påvirker magen vår, og hvordan vi kan skape "den gode magefølelsen". I tillegg til at jeg også tilbyr behandlinger, magemassasjer, og veiledning. Jeg er for tiden student på Helsehøyskolen-Høyskolen Kristiania (2015-2018) hvor jeg tar en bachelor i akupunktur. Jeg jobber med Chi Nei Tsang ved siden av skolen. På norsk kaller jeg Chi Nei Tsang for magemassasje, da det er en rensende og styrkende massasjebehandling av magen og de indre organer. Massasjen kan omfatte mer enn bare magen. Både rygg, nakke, ben og armer kan inkluderes i behandlingen, men det er størst fokus på mageområdet, da dette tross alt er kroppens motor og senter for vitale funksjoner. Med magen fordøyer vi ikke bare maten vi spiser og væsken vi drikker. Vi fordøyer også våre følelser, våre tanker, holdninger, hva som skjer med oss, og i stor grad det som skjer i verden rundt oss. Problemer eller utfordringer med magen kan derfor komme fra en eller flere av disse områdene, noe som er viktig å huske hvis du sliter med magen, eller ønsker å optimalisere din helse. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe. info@magemassasje.no

Kategorier

Arkiv