hits

Mitt første møte med magemassasje

Min første opplevelse av magemassasje ble ganske avgjørende for hvordan jeg i dag praktiserer denne massasjen, ikke nødvendigvis som en mal jeg ble til å følge men snarere tvert imot.

Jeg hadde meldt meg på mitt første kurs i Chi Nei Tsang i Tao Garden, men ankom en uke før kurset begynte så jeg bestemte meg for å bestille en time for å se hva jeg hadde begitt meg ut på.

Jeg kommer inn på massasjerommet og Boom, en kraftig Thailands kvinnelig massør, ber meg kle av meg alle klærne og legge meg på benken. På dette tidspunktet var jeg mildt sagt lite komfortable med både massasje og nakenhet, så jeg ble ganske brydd, men Boom insisterte på at underbuksa også måtte av og jeg adlød pent ordre og la meg på benken.I en time kjempet hun mot mine magemuskler, presset med tomler, albuer og håndflaten for å prøve å få meg til å slappe av i magen. Jo hardere hun trykket jo hardere strammet jeg magemusklene, og det hele utviklet seg nærmest til en liten kamp. "Relax, relax" sa hun hele tiden mens hun stappet fingrene sin hardt inn i magen min.

Etter 50 min med denne kampen var hun ferdig og jeg forsvant ut av behandlingsrommet, lettet over å ha overlevd og fullstendig utslitt.

Om selve behandlingen var ubehagelig så var effekten et hakk verre. I to dager lå jeg så å si rett ut i senga og sov og følte meg skikkelig dårlig. På det tidspunktet var jeg 28 år, og det føltes som om 28 år mer eller mindre ufordøyd liv kom opp til overflaten for å forløses. Jeg var både sint, lei meg, skamfull, følte skyld, avsky, syns synd på megselv og alt mulig annet på en gang. Det spant rundt i hodet på meg og jeg følte meg skikkelig uvel på fysisk, emosjonelt, mentalt OG spirituelt! Jeg vil skyte inn her at jeg føler jo ikke at jeg har hatt et spesielt tøft liv, men jeg har skjønt i ettertid at det spiller nesten ingen rolle hvis vi undertrykker følelser og hendelser. Det som ikke blir fordøyd og bearbeidet vil med tiden kunne skape ubalanser i kroppen og psyke.

Så etter denne første magemassasjen var jeg mildt sagt bekymret for hva som foregikk, men heldigvis hadde jeg da allerede truffet Jutta Kellenberger, som skulle lede kurset jeg hadde meldt meg på, og hun forsikret meg om at dette bare var bra og ba meg slappe av og la dette rase gjennom meg så godt det lot seg gjøre. Etter et par dager med denne cocktailen av et følelseshelvete begynt det å roe seg og jeg følte meg stadig lettere og lettere. En avgjørende faktor for meg, siden prosessen gikk så dypt, var at jeg befant meg i vakre Tao Garden, et lite paradis på jord. Jeg var på ferie og omringet av gode og kloke mennesker som kunne støtte og veilede meg gjennom min prosess. Dette bidro i stor grad med å gjøre det til en god og nærende oppleves.Når vi kom i gang med selve kurset fant jeg fort ut Boom sin tilnærming til Chi Nei Tsang ikke var normen. Det er noen som respondere godt på litt røffere behandling av mageområdet, men jeg har funnet ut i min tid med denne massasjen av magen at det faktisk kan være mer effektivt å gå mer forsiktig frem. Ofte vil det komme følelser opp når man jobber med magen, men man trenger ikke presse frem alt sammen på en gang. En annen ting som ofte skjer når man presser det for dypt for fort er at kroppen kanskje blir presset "åpen". Den blir presset til å slippe på sitt panser, sitt forsvar for brått. Som en respons på dette lukker den seg bare ekstra hardt igjen. Mange ganger er det mer enn nok å forsiktig vise kroppen at den holder på spenninger og den vil naturlig slippe på disse spenningene hvis det føles trygt å gjøre det. Selv om det kan ta litt lengre tid er det faktisk mer effektivt.

I kroppen kan det sitte både hverdagsstress og mer dypereliggende holdninger. Kommentarer fra venner eller kolleger kan faktisk sette seg i kroppen som spenninger. Opplevelser fra barndommen kan lagre seg som en klump i magen, og hendelser i verden generelt kan sette seg som små eller stor knuter og blokkeringer hvis vi ikke er flinke til å fordøye det vi ser og opplever. Når det først har satt seg trenger det tid til å bli sett, akseptert, fordøyd og gi oss erfaring eller visdom. Først når vi har tatt hele denne runden vil det bli enkelt å fri seg fra blokkeringene.

 

Boom, velmenende som hun var, forsøkte å fri meg fra alle mine spenninger og blokkeringer, som jeg hadde bygget opp gjennom et levd liv, i løpet av 50minutter. Det hadde vært fint om man kunne gjøre det sånn men dessverre er ikke det slik det fungerer.

Jeg har derfor lagt meg på en linje hvor jeg jobber mye mer forsiktig. Jeg kan fortsatt gå like dypt, men jeg lytter alltid til kroppen som ligger der og kjenner når den er klar for å gå dypere.

Hvor raskt det skjer er helt individuelt, så nøkkelen er å møte hver person og hver mage der den er, samt med respekt for det levde liv og åpenheten kroppens iboende intelligens og helbredende krefter.

4 kommentarer

Nina

14.05.2017 kl.04:26

Hei. Du skriver så fint at jeg ble nysgjerrig på magemassasje:) tror ikke jeg har hørt om det før. Kunne vært interessant å prøve:)

magemassasje

14.05.2017 kl.21:35

Takk for det Nina:) Det er ikke så mange andre som driver med denne massasjen. Bare å ta kontakt hvis du har lyst til å prøve eller har noen spørsmål.

Lise

04.11.2017 kl.21:19

Tilfeldigvis virker hverken TV eller nett hos meg i kveld, ble derfor sittende å lese på bloggen din. Må le litt av denne første opplevelsen din, og må si at jeg både er veldig glad for at du fortsatte med utdannelsen etter denne erfaringen, og at du har valgt en litt annen tilnærmingsmåte i din praksis 😊

Har også lest det du skriver om de tre indre energikildene, og det er så utrolig interessant. Komplekst, men så godt beskrevet.

Takk for at du så kjærlig deler av din lidenskap og kunnskap til oss som er heldige nok å møte deg på veien ✨

magemassasje

05.11.2017 kl.11:57

Tusen takk for den tilbakemeldingen Lise :) Det varmer!
Det hadde nok tatt seg om om jeg overførte Boom sin tilnærming til Norge :D
Det med de tre indre energikilder lært jeg hos Mantak Chia, og det er noe det vil komme kurs på etterhvert. Trolig om 1-3 år, etter jeg har fått den nødvendige sertifiseringen. Men er du nysgjerrig kan du undersøke Mantak Chia og hans arbeid. Han snakker han mye om dette, i detaljer :)
Ha en fin søndag!

Skriv en ny kommentar

magemassasje

magemassasje

38, Oslo

www.magemassasje.no www.facebook.no/magemassasje www.instagram.com/instagram Jeg heter Lars Jørgen. Jeg ønsker å bruke denne bloggen å spre informasjon og bevissthet rundt hvordan man tar vare på sin egen mage/organer, hvordan våre tanker og følelser påvirker magen vår, og hvordan vi kan skape "den gode magefølelsen". I tillegg til at jeg også tilbyr behandlinger, magemassasjer, og veiledning. Jeg er for tiden student på Helsehøyskolen-Høyskolen Kristiania (2015-2018) hvor jeg tar en bachelor i akupunktur. Jeg jobber med Chi Nei Tsang ved siden av skolen. På norsk kaller jeg Chi Nei Tsang for magemassasje, da det er en rensende og styrkende massasjebehandling av magen og de indre organer. Massasjen kan omfatte mer enn bare magen. Både rygg, nakke, ben og armer kan inkluderes i behandlingen, men det er størst fokus på mageområdet, da dette tross alt er kroppens motor og senter for vitale funksjoner. Med magen fordøyer vi ikke bare maten vi spiser og væsken vi drikker. Vi fordøyer også våre følelser, våre tanker, holdninger, hva som skjer med oss, og i stor grad det som skjer i verden rundt oss. Problemer eller utfordringer med magen kan derfor komme fra en eller flere av disse områdene, noe som er viktig å huske hvis du sliter med magen, eller ønsker å optimalisere din helse. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe. info@magemassasje.no

Kategorier

Arkiv