hits

Omphalafobi - frykt for navelen

Omphalafobi er en sjelden fobi, men allikevel har jeg i min tid med magemassasje møtt i underkant av en håndfull mennesker som lider av denne fobien. Omphalafobi, eller navelfobi, er frykt for navelen. Det er frykt for både egen og andres navel, men først og fremst sin egen. Spesielt skrekkslagne kan de bli hvis noen tar på deres navel. Det kan oppleves som svært traumatisk. Av de med navelfobi jeg har møtt har noen klart å komme seg gjennom det, ved hjelp av magemassasjen, mens for andre har det rett og slett blitt for tøft.

Navelfobi kan ramme begge kjønn i like stor grad.

Årsakene til navelfobi kan være flere, men ofte går det tilbake til fødselen og øyeblikket navelstrengen ble klippet. Navelstrengen er, eller i det minste var, vår livslinje og kobling til moren vår. Det var gjennom denne vi fikk alt vi trengte de første 9 månedene på denne jorden. Når denne livslinjen klippes kan det oppleves svært traumatisk. Spesielt traumatisk kan det vært hvis navelstrengen blir klippet for tidlig.

Navelfobi kan også komme fra andre ubehagelige opplevelser, f.eks hvis man trykker eller pirker for mye i navelen, slik at det gjør vondt. En slik fobi kan også komme av andre former for overgrep der navelen har vært innvolvert.

Navelfobi, i likhet med andre fobier, er det å sakte men sikkert utfordre sin fobi ved å eksponere seg for det man er redd for nøkkelen. Det er viktig å gå forsiktig frem, og i noen tilfeller kan det være nødvendig å søke hjelp, litt avhengig av alvorlighetgraden og hva slags traume som ligger til grunn for fobien.

 

Vet du om noen som lider av denne fobien?

 

www.magemassasje.no

 

2 kommentarer

Anonym83

05.08.2017 kl.14:51

Oh wow...trodde ikke dette hadde et eget navn..lidd under dette heile mitt liv:o

magemassasje

06.08.2017 kl.17:04

Du er ikke alene om det Anonym83.

Skriv en ny kommentar

magemassasje

magemassasje

38, Oslo

www.magemassasje.no www.facebook.no/magemassasje www.instagram.com/instagram Jeg heter Lars Jørgen. Jeg ønsker å bruke denne bloggen å spre informasjon og bevissthet rundt hvordan man tar vare på sin egen mage/organer, hvordan våre tanker og følelser påvirker magen vår, og hvordan vi kan skape "den gode magefølelsen". I tillegg til at jeg også tilbyr behandlinger, magemassasjer, og veiledning. Jeg er for tiden student på Helsehøyskolen-Høyskolen Kristiania (2015-2018) hvor jeg tar en bachelor i akupunktur. Jeg jobber med Chi Nei Tsang ved siden av skolen. På norsk kaller jeg Chi Nei Tsang for magemassasje, da det er en rensende og styrkende massasjebehandling av magen og de indre organer. Massasjen kan omfatte mer enn bare magen. Både rygg, nakke, ben og armer kan inkluderes i behandlingen, men det er størst fokus på mageområdet, da dette tross alt er kroppens motor og senter for vitale funksjoner. Med magen fordøyer vi ikke bare maten vi spiser og væsken vi drikker. Vi fordøyer også våre følelser, våre tanker, holdninger, hva som skjer med oss, og i stor grad det som skjer i verden rundt oss. Problemer eller utfordringer med magen kan derfor komme fra en eller flere av disse områdene, noe som er viktig å huske hvis du sliter med magen, eller ønsker å optimalisere din helse. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe. info@magemassasje.no

Kategorier

Arkiv